Известие

Collapse
No announcement yet.

Алфа 147/156/ГТ, тема за общи приказки

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Комплексите се вихрят, ама какво да се прави. Малко знания, голяма комплексарщина. Дано успешно завиват двигателя с одеяло, че с тия кравешки фъшкии....

Ново 20 и още един пирон за комплексираните. Кавалите у Брюксел май мислят цялостно забраняване на дизела, до няколко години. Аз се чудех като гледах камион Ивеко, на природен газ. Ама май на там вървят нещата. Или на батерии. Кофти е да живееш в ЕС.

https://money.bg/auto/evrokomisar-di...ko-godini.html

Comment

• Първоначално публикувано от Ghostface86 Покажи съобщение
      Комплексите се вихрят, ама какво да се прави. Малко знания, голяма комплексарщина. Дано успешно завиват двигателя с одеяло, че с тия кравешки фъшкии....

Ново 20 и още един пирон за комплексираните. Кавалите у Брюксел май мислят цялостно забраняване на дизела, до няколко години. Аз се чудех като гледах камион Ивеко, на природен газ. Ама май на там вървят нещата. Или на батерии. Кофти е да живееш в ЕС.

https://money.bg/auto/evrokomisar-di...ko-godini.html
      Човече, живеем в БГ, правова държава и парламентарна република, тук законите са мааааааалко по-различни от тези в Брюксел и още дълго време предстои да дишаш кравешките въглеводороди.
      Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
      Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
      Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
      Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

• Камион на газ, Alfa на кравешки лайна...

До там ще ни докарат глупостите им Германско-Брюкселски....

Хиляди еко простотии, и по-тъпото е, че не става въпрос за екология, а за пари. Въобще не е до екологията.
        Alfa Romeo 156 1.8 SW TS 144hp

Comment

• Знам къде живеем, но като ти го наложат от зелките в Брюксел, нашите ще го изпълнят. Че и преизпълнят, за да се натегнат. Пустите 'еко' глупости на зелките, ще ни се отразят много зле. Не съм оптимист. Но има надежда, да се затрие тоя съюз.

Comment

• Евроскептиците, не се наревахте, бре. И на мен някои неща не ми харесват, ама това е хорото и трябва да го играем. Друг по-добър вариант, нямаме.

159 1.8 MPI
            166 2.0 TS (ex)

Comment

• Ще играем, какво да правим. За това децата ни ще дишат кравешки фъшкии, излизащи от 15 годишния дизелак на някой форумен комплексар. Работещите на поточната линия на немски или английски завод, ще взимат 250-300 евро, а в Германия или Англия, няколко пъти повече. За същия труд. Не ще го играем, ми направо ще го..... Те така.

Та по темата за алфичката. Онзи ден бях разглобил таблото и видях че има една малка бяла букса. Излизаше от там където е климатика и разните клапи. Поразрових се и видях че на панела за климатроника, се включва абсолютно същата букса. На втората снимка се вижда как изглежда. Това подготовка за климатроник ли е? И дали някой друг е виждал допълнителни букси?

https://www.megaparts.bg/product/1701825325

Comment

• Аз изцяло съм се отървал от "тракторите". Миналата година смених единия с Хонда ФРВ 1,7, а тая другия с АР 147 1,6. И мисля че всеки трябва да почне да се ориентира към подобни мерки. Тая зима дето мина направо по едно време имах чувството че се затриваме без на някой да му пука

Comment

• Брат, ако беше от дизелите и зиме и лете щеше да е еднакво, зимата е ковти заради начините на отопление на бедната нация.

Comment

• За съжаление все още се продават накладки, в чийто състав се съдържа азбест. И всеки ден вдишваме тоя прах.
                    Hennessey Venom GT, 2009 - ex, тоталка,
                    Bugatti Veyron 16.4 Grand Sport 2011 - ex, за скрап,
                    Pagani Huayra 2014 - ex, за части,
                    Alfa Romeo 156 1.9JTD, 150 коня.

Comment

• Имам малко малоумен въпрос, тези емблеми, които ги продават за 8-10лв върху старата ли се лепят?

Comment

• Мисля че не. Ако е такава дето ще я лепиш, не я вземай. Стикер за 10 лв, не ти трябва. До колкото съм виждал, оригинална емблема е доста по-скъпа.

Иначе по моя въпрос с буксата, някои с 147 виждал ли е допълнителна малка бяла букса? Излизаща от тялото на климатика/парното. Тази букса се включва в панела за двузоновия климатроник. На стандартния панел за климатик, са само две букси.

Comment

• Много е относително какъв е "стикера". Аз например си взех 4 бройки от ebay още преди години (продавачът беше българин, май от Благоевград), беше направен от нещо между гума и пластмаса - огъваше се. Та за две години не мръдна, остана си в оригиналното състояние. След това си взех от тези китайските дето наподобяват оригинални, отлепих иначе перфектните "стикери" и ги сложих - след няколко безконтактни автомивки червената боя падна от тях и не приличат на нищо.

В общи линии, ако си взимаш от тези дето се продават по 8-10 лв, задължително ги лакирай с няколко слоя безцветен лак преди да ги сложиш, иначе за няколко месеца няма да стават за нищо. Колкото до въпроса ти за махането на старите - да, махат се преди това, има си издатина на тях за центроване върху основата.

Comment

• Първоначално публикувано от acho_ Покажи съобщение
                            Много е относително какъв е "стикера". Аз например си взех 4 бройки от ebay още преди години (продавачът беше българин, май от Благоевград), беше направен от нещо между гума и пластмаса - огъваше се. Та за две години не мръдна, остана си в оригиналното състояние.
                            Потвърждавам! Мисля, че и аз вземах от колегата. За четири години, въобще не е мръднала.
                            Sport Wagon 2.0TS|LPG

Comment

• Аз пък си взех метални от али експрес и нямам проблеми. Маха се старата и се слага новата. Има обаче 2 размера емблеми за 156 преди фейслифта. Предната и задната са различни размер, едната е 74 другата 71. В момента в алито има предна с основата за 11 долара.
                              Alfa Romeo 33 SW 1.7 16v - Няма я вече.
                              Alfa Romeo 155 1.8 8v TS - и нея
                              Alfa Romeo 156 1.9 jtd 8v '02

Comment

• На 166цата изобщо не можах да я отлепя и си купих нова с рогчетата на нея. Трябва ли нещо да я нагрявам или вандалската?

Comment

Working...
                                X